Baba-Mama Klub

A városi egészségfejlesztési program keretében 2012 május 23.-án 19 fő részvételével megalakult a baba-mama klub. A megalakulást nem csak a program írta elő, hanem a gondozásunk alatt álló kismamákban merült fel az igény egy ilyen közösségi forma létlehozásához. Célunk az volt, hogy lehetőséget adjunk a gyermekeiket otthon gondozó anyukáknak, hogy gyermekeikkel együtt egy- egy tartalmas délutánt töltsenek kikapcsolódással, ismerkedéssel, ismeretszerzéssel. Lehetőséget adva közös nevelési problémáik megbeszélésére is. A könyvtár nagy örömmel ad helyet ezeknek a délutánoknak. A kényelmes, barátságos környezetben a legkisebbeket ( pár hónaposakat ) is biztonságosan el tudjuk helyezni, kúsznak, másznak játszanak, a nagyobb testvérek színeznek.
A klubfoglalkozások három állandó eleme: szakmai ismeretek, kismama torna és a ringató.
Nyitóelőadást Dr Kurkó László fogszakorvosunk tartotta, majd következtek az aktuális témák mint a napoztatás és bőrvédelem illetve az anyatejes világnaphoz kapcsolódva az anyatejes táplálás. Ez alkalommal egy - egy szál virággal köszöntöttük a jelenlévő édesanyákat.
Gyógytornászunk segítségével tartásjavító gyakorlatokat, intím-tornát, baba-mama tornát végzünk, hisz fontos az egészséges testalkat megtartása a terhesség alatt és a szülés után is babákkal való közvetlen testi kontaktus megtartása mellett.
Ének és mondókaleckéket veszünk, közösen tanulva és játszva a csöppségekkel. Ebben a munkában aktívan közreműködik karvezető, óvónő és pedagógus is , akik tagjai a csoportnak.
Nagy sikernek tartjuk, hogy alkalmanként 17-18 édesanya jön el gyermekével.
Előzetes programjavaslatunkat közzétesszük. Újabb résztvevők csatlakozását várjuk a minden hónap utolsó csütörtökjére meghirdetett klubfoglalkozásainkra. Az előzetes programot igény szerint bővítjük a résztvevők javaslata lapján
A klub életéről, a szakmai anyagokról tájékozódni lehet a város honlapján is.


Visszalépés a hírekhezBiharkeresztes Város Önkormányzata

Biharkeresztes Széchnenyi u. 57. 4110
Telefon: 54/430-001

E-MAIL: hivatal@biharkeresztes.hu